Boek
Nederlands

Zing! : tips en tricks om je stem juist te gebruiken

Zing! : tips en tricks om je stem juist te gebruiken

Instructief zangboek met uitleg over het gebruik van de stem en met veel zangoefeningen.
Extra onderwerp
Chant
Titel
Zing! : tips en tricks om je stem juist te gebruiken
Auteur
Ann Van den Broeck
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2020
184 p. : ill.
ISBN
9789463831277 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een DIY boek voor zang, dat kom je niet zo vaak tegen. En als je het al vindt, dan toch zelden zo uitgebreid en volledig als dit boek van Ann Van den Broeck. Deze Vlaamse zangeres en actrice heeft ál haar ervaring op zanggebied gebundeld in een boek waarmee ze iedereen wil aanzetten op een goede en plezierige manier te gaan zingen. Het boek is zeer degelijk van opzet, geen enkel onderdeel van het zingen blijft onbelicht. Het begint met een uitgebreide uitleg over de anatomie en fysiologie van het instrument: de stem. Met daarbij horend de ademhaling en lichaamshouding. Daarnaast krijgt de lezer tips over het vinden van de ‘eigen’ stem, meer bepaald de stemhoogte en het type. Zeer belangrijk als je veel wilt gaan zingen en overbelasting wilt voorkomen. Dan komt de praktijk aan bod: de opwarming en een zeer uitgebreide sectie zangtechnieken met veel oefeningen. Ook de verzorging van de stem en hoe om te gaan met plankenkoorts wordt niet vergeten. Jammer dat het boek niet voorziet in bi…Lees verder

Over Ann Van den Broeck

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Helena

Ann Van den Broeck (Reet, 29 oktober 1976) is een Vlaamse (musical)actrice. Ze studeerde in 2000 af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, afdeling musical.

Theater

Haar professioneel musicaldebuut maakte zij in The Hired Man (understudy May) bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen. A Little Night Music, Let’s do it, She Loves Me en Merrily we roll along waren de volgende musicals waarin ze stond bij dit gezelschap. Voor die laatste rol won ze in 2004 haar eerste Vlaamse Musicalprijs met haar vertolking van Beth Spencer. Daarna speelde ze verschillende hoofdrollen in musicals van andere producenten en gezelschappen, zoals Dracula, Beauty and the Beast, The Last Five Years (waarvoor ze de Vlaamse Musicalprijs voor Beste vrouwelijke hoofdrol won), Elisabeth en Assepoester, het Tamelijk Ware Verhaal.

In februari 2008 ging ze met haar eerste eigen productie B…Lees verder op Wikipedia