Strip
Nederlands

Albert & Co

Charel Cambré (auteur)
Titel
Albert & Co
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Brussel]: Glénat Benelux, 2008
48 p. : ill.
ISBN
9789069699981 (softcover)

Besprekingen

In eenpagina grote stripverhaaltjes wordt goedmoedig (mild, nergens kwetsend) de spot gedreven met de leden van de Belgische koninklijke familie: hun reisjes, werk, officiële aangelegenheden, onderlinge verhoudingen, het zich inzetten voor goede doelen en hun eigenaardigheden. Tevens komen enkele voor het land typerende items ter sprake: het wegennet, het eten, de verdeeldheid tussen Vlaams- en Franssprekende Belgen. De tekeningen zijn ietwat karikaturaal, ingekleurd en zwart omkaderd. De tekst is vaak in ballonvorm. Het album maakt geen deel uit van een serie.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia