Strip
Nederlands

Op reis naar Oostende!

Charel Cambré (auteur)
Titel
Op reis naar Oostende!
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Glénat Benelux, 2009
48 p. : ill.
ISBN
9789069697543 (softcover)

Besprekingen

Een komische strip over het Nederlandse koningshuis zou, hoewel niet ondenkbaar, toch waarschijnlijk minder voor de hand liggen dan een strip over het Belgische vorstenhuis. De 'royals' genieten bij onze zuiderburen een veel kleinere populariteit en ook de vermeende domheid en talrijke 'faux pas' van Filip en Laurent blijken een onuitputtelijke voedingsbodem voor satire te zijn. De lezer dient wel goed ingevoerd te zijn in de Belgische politiek en vooral wat 'de bladen' publiceren over de leden van het Belgische koninklijk huis. Komische tekenstijl.

Over Charel Cambré

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Charel Cambré (1968) is een Vlaams illustrator en animatiefilmer. Hij werkt bij Studio Vandersteen, de stripstudio die verantwoordelijk is voor onder meer Suske en Wiske.

Biografie

Jeugd

Cambré bracht zijn jeugd door in Herenthout waar zijn ouders een café hadden. Hier traden eind jaren 70, begin jaren 80 van de twintigste eeuw beginnende groepen als U2, Madness en Dire Straits op. Cambré tekende er op bierviltjes.

Carrière

Cambré volgde drie jaar de opleiding Kunsthumaniora in Lier en studeerde hierna nog vier jaar - samen met Rudy Trouvé, later gitarist bij dEUS - in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar hij de richting animatiefilm volgde. Hij werkt mee aan een heleboel gekende en minder gekende tv-animatieseries en enkele langspeelfilms. Zijn grote liefde ligt echter bij de strip en tussen zijn teke…Lees verder op Wikipedia