Boek
Nederlands

Achter het schild van extreemrechts

Hind Fraihi (auteur), Bas Bogaerts (auteur)

Achter het schild van extreemrechts

Uitgebreide inkijk in het gedachtegoed en de cultuur van extreemrechts in Vlaanderen.
Titel
Achter het schild van extreemrechts
Auteur
Hind Fraihi Bas Bogaerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans, 2021
216 p. : ill.
ISBN
9789463832106 (paperback)

Besprekingen

Dit boek is een journalistieke zoektocht en verslag naar extreemrechts in Vlaanderen. De schrijvers zijn twee Vlaamse journalisten die twee jaar lang undercover opereerden in ruim vijftig groepen op Facebook. Met screenshots doen ze verslag van hun ervaringen en van het feit dat ze niet bekend mogen worden. Maar ze zijn ook bovengronds actief. Ze doen met tekst en met geweldige foto’s verslag van verkiezingsbijeenkomsten, demonstraties, de Zwarte zondagen en de IJzerwake. De combinatie van foto en tekst geeft goed aan hoe veelkleurig en divers de aanhang is. Het boek sluit af met een iconografie over de symbolen en de betekenis van getallen. Hind Fraihi is journaliste en werd bekend met 'Undercover in Klein-Marokko' (2006)* over de jihad in Molenbeek. Bas Bogaerts is van oorsprong archeoloog en sinds 2010 werkzaam als persfotograaf. Het boek is een uniek inkijkje in extreem rechts in Vlaanderen in al zijn schakeringen van politieke partijen, stromingen en vooral van de achterban. Rela…Lees verder

Over Hind Fraihi

Hind Fraihi (Bornem, 1976) is een Belgisch freelance onderzoeksjournaliste met Marokkaanse wortels. Fraihi heeft in Vlaanderen naamsbekendheid verworven met haar reportagereeks Undercover in Klein-Marokko. Haar broer Tarik Fraihi is politiek filosoof en publicist.

Biografie

In 1976 werd Hind Fraihi geboren in Bornem. Haar ouders waren in 1965 vanuit Tanger naar België gekomen als arbeidsmigranten. Hind werd de laatste van vier kinderen en de eerste langverwachte dochter. Thuis werd Arabisch gesproken. Van haar moeder kreeg Hind de liefde voor poëzie en de koran mee, maar ze ging naar een katholieke school. In 1998 maakte ze haar journalistiek eindwerk over Sint-Jans-Molenbeek. Begin 2001 ging Hind met haar moeder op bedevaart naar Mekka. Na de aanslagen op 11 september 2001 werd ze vaker als moslima aangesproken ter verantwoording van terrorisme.

Midden 2001 begon Fraihi als journalist bij Het Nieuwsblad en sch…Lees verder op Wikipedia