Boek
Nederlands

Het uur blauw : afscheid zonder nabijheid

Johan Terryn (auteur), Randall Casaer (illustrator)
+1
Het uur blauw : afscheid zonder nabijheid
×
Het uur blauw : afscheid zonder nabijheid Het uur blauw : afscheid zonder nabijheid

Het uur blauw : afscheid zonder nabijheid

Wat betekent het om een geliefde te verliezen in coronatijden? Hoe rouw je in deze vreemde tijden? Hoe neem je afscheid zonder nabijheid? Johan Terryn verloor zijn vader in de eerste lockdown. Beperkt door de omstandigheden besloot hij om zijn radiocolumn te gebruiken om zijn rouwboodschap de wereld in te sturen. Voor veel mensen was het gebrek aan nabijheid bij het afscheid nemen heel herkenbaar.
Extra onderwerp
Faire son deuil, Crise Corona
Titel
Het uur blauw : afscheid zonder nabijheid
Auteur
Johan Terryn
Illustrator
Randall Casaer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
175 p. : ill.
ISBN
9789401475457 (hardback)

Over Johan Terryn

Johan Hugo Maria Terryn (Berchem, 24 februari 1969) is een Vlaams acteur, radio- en televisiepresentator en coach.

Radio en televisiewerk

Terryn studeerde Germaanse filologie en communicatiewetenschap. Hij werd bekend als improvisator in het BRTN-programma Onvoorziene Omstandigheden van Mark Uytterhoeven in 1994. Sindsdien maakt en presenteert hij radio- en televisieprogramma's, aanvankelijk alleen voor de publieke omroep : Voeten Vegen! (Radio 1), Het Stapsalon (TV2), Lonk (Canvas), Camping Casablanca (Radio1), Groot Licht (Ketnet/KRO), Curieuzeneuze (Ketnet), De Nieuwe Droomfabriek (TV1), Blinde Vinken (Canvas), De Rederijkers (Canvas), Voetzoeker (Canvas), Naast de Kwestie (Radio 1).

Voor Groot Licht won hij diverse prijzen, waaronder de Noord-ZuidTrofee, de prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Beste jeugdprogramma, D…Lees verder op Wikipedia